Tie Dye OM

Tuotekoodi: 30010

60-luvulla suosioon nousseella naruvärjäystekniikalla värjätty, Pyhää tavua Om:ia kuvaava seinäkangas on todella siisti näky!

Om, on elämän ääni. Se merkitsee ykseyttä kaikeuden kanssa sekä fyysisen että henkisen ruumiin yhdistämistä. Om-laulaminen elvyttää, rauhoittaa mielen ja ravitsee sielua. Tästä syystä om on kaikkein voimakkain kaikista mantroista.

Syksyn värit heijastuvat tässä taideteoksessa ja käsityöläisleima korostuu kankaan materiaalissa, ompeleissa ja värjäyksessä. Nämä kankaat eivät siis ole suorakulmaisia, vaan paksu puuvillakangas on kutistunut värjäyksen myötä muodoltaan, joten kankaan mitat ovat poikkeavat normaalista, eli 125cm x 225cm. Jokainen kangas on oma yksilönsä joten mistään säännöstä ei voida puhua, mutta emme voi laittaa päätämme pantiksi siitä että saat suorakulmaisen kappaleen. Myös pyöreä Om, on hieman venynyt eri suuntiin.

Kangas on karheaa ja paksua puuvillaa jossa kankaan reunoja ei ole taitettu vaan ne on ommeltu löyhästi valkoisella langalla (tämä ei näy kuvissa).

Kangas sopiikin todella hyvin paikkoihin jossa se saa riippua löysästi, joten hieman vintturasta muodosta ei ole haittaa. Kankaat ovat siis yksilöllisiä kappaleita joka tekee niistä uniikkeja taideteoksia! Kangas soveltuu myös askarteluun ja ompeluuun raaka-aineeksi, autoon, mökille, veneeseen, seinälle, sängyn päälle jne.

Om (myös Aum tai Ohm, kirj. ॐ) on pyhin tavu hindulaisuudessa, symboloiden Brahmania ja koko kaikkeutta.

25.00 €

Varastossa: 0 kpl

 

 

 

Tuotteen tiedot:

Koko: n. 125cm  X 225 cm
Materiaali: 100% Puuvilla
Pesuohje: Tuotteelle suositellaan käsinpesua haaleassa vedessä. Konepesua ei suositella, koska värit saattavat haalistua.
Käyttöehdotuksia: Intialainen sisustuskangas sopii mm. seinälle, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, parvekkeelle, treenikämpälle, kattoon ripustettavaksi, terassille, pöytäliinaksi jne.
Muuta huomionarvoista: Intialaiset sisustuskankaat värjätään yleensä perinteisellä, intialaisella silkkipainomenetelmällä - käsityönä (tai koneellisesti - huomaa että osa myymistämme kankaista on koneellisesti painettu). Silkkipaino eli seripaino (engl. screen-printing) on painomenetelmä, jossa väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Painokuvio on luotu seulakankaalle sen alapintaan kiinnitetyn painoaihion eli sapluunan avulla. Sapluuna tukkii seulan niistä kohdista joista värin ei haluta siirtyvän painopinnalle.
Silkkipainon nimitys tulee siitä, että aikaisemmin seulakankaana käytettiin silkkiä, nykyään seulakangas on kuitenkin useimmiten valmistettu polyesteristä. Muita seulakankaan materiaaleja voivat olla polyamidit (nailon tai perlon) tai metallit (teräs tai pronssi).

Silkkipainossa painopinnan ei tarvitse olla puristuksissa eikä sen tarvitse olla tasainen. Siksi silkkipainolla on mahdollista painaa hyvin monenlaisille materiaaleille kuten paperille, tekstiileille, puulle, metalleille, lasille, muoville ja kankaalle. Silkkipainoväreillä saadaan tarvittaessa erittäin paksuja, peittäviä tai kestäviä väripintoja, jotka olisivat muilla painomenetelmillä mahdotonta toteuttaa.

Painomenetelmästä johtuen painojälki ei aina ole täydellistä, vaan tuotteet ovat omalla tavallaan yksilöllisiä. Tästä johtuen ei kankaissa ole myöskään täydellisen painojäljen takuuta.