Retro, kulahtanut tribali

Tuotekoodi: 80070

Tästä uusi - mutta samaan aikaan haalistuneen punainen, retroksikin kutsuttava tribalikuvioinen sängynpeitto. Peitto on suurella todennäköisyydellä saanut itselleen haalistuneen värin sen ollessa varastoituna tähän päivään saakka. Valmistusajankohdan arvelemmeolleen joskus 1970-80-luvulla.

Kankaan leikkaus voi olla hitusen kuvassa näkyvästi vinks vonks, mutta niinhän kunnon hippikankaan pitääkin olla. Tosin silittämällä kankaan saat siitä varmasti suht koht suoran, mutta painatus tuntuu olevan vähän sivussa ja venähtänyt.

Puuvilla on hyväkuntoinen ja ehjä, mustalla värillä painatukset ovat säilyneet kuin uusina, mutta siitä huomaa selvästi silkkipainon jättämät "roiskeet" (ks. kuvat).

Mittaa kankaalla on n. 210cm x240cm, mutta koska emme tarkasti mitanneet, luotamme kankaan mukana olevaa lappua jossa mitta on.

49.90 €
37.42 €

Varastossa: 1 kpl

 

 

Tuotteen tiedot:

Koko: n. 210cm  X 240cm
Materiaali: 100% Puuvilla
Pesuohje: Tuotteelle suositellaan käsinpesua haaleassa vedessä. Konepesua ei suositella, koska värit saattavat haalistua.
Käyttöehdotuksia: Intialainen sisustuskangas sopii mm. seinälle, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, parvekkeelle, treenikämpälle, kattoon ripustettavaksi, terassille, pöytäliinaksi jne.
Muuta huomionarvoista: Intialaiset sisustuskankaat värjätään yleensä perinteisellä, intialaisella silkkipainomenetelmällä - käsityönä (tai koneellisesti - huomaa että osa myymistämme kankaista on koneellisesti painettu). Silkkipaino eli seripaino (engl. screen-printing) on painomenetelmä, jossa väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Painokuvio on luotu seulakankaalle sen alapintaan kiinnitetyn painoaihion eli sapluunan avulla. Sapluuna tukkii seulan niistä kohdista joista värin ei haluta siirtyvän painopinnalle.
Silkkipainon nimitys tulee siitä, että aikaisemmin seulakankaana käytettiin silkkiä, nykyään seulakangas on kuitenkin useimmiten valmistettu polyesteristä. Muita seulakankaan materiaaleja voivat olla polyamidit (nailon tai perlon) tai metallit (teräs tai pronssi).

Silkkipainossa painopinnan ei tarvitse olla puristuksissa eikä sen tarvitse olla tasainen. Siksi silkkipainolla on mahdollista painaa hyvin monenlaisille materiaaleille kuten paperille, tekstiileille, puulle, metalleille, lasille, muoville ja kankaalle. Silkkipainoväreillä saadaan tarvittaessa erittäin paksuja, peittäviä tai kestäviä väripintoja, jotka olisivat muilla painomenetelmillä mahdotonta toteuttaa.

Painomenetelmästä johtuen painojälki ei aina ole täydellistä, vaan tuotteet ovat omalla tavallaan yksilöllisiä. Tästä johtuen ei kankaissa ole myöskään täydellisen painojäljen takuuta.