Naruvärjätty vaalea shibori

Tuotekoodi: 232_1

Kankaan värjäys on tehty perinteisellä naruvärjäys menetelmällä (Naruvärjäyksessä kangas on sidottu narulla tiiviiksi mytyksi värjäyksen ajan ja naru estää värin tarttumisen sidontakohtaan. Näin on saatu aikaan kuvio jota kutsutaan nimellä shibori).

Kankaalla on poikkeuksellinen koko; 114cm x 90cm ja puuvilla on näissä shibori kankaissa hieman paksumpi normaaliin kangas julisteeseen verrattuna. Värinä on Indigo blue. Huomaa että kangas on todella ryppyinen, johtuen narujen sidonnasta. Leikkkauksessa voi olla poikkeavaa laatua eli joissain näissä shibori kankaissa kangas ei ole aivan täydessä suorakulmaleikkauksessa.

Kangas soveltuu kuitenkin erittäin hyvin seinälle sellaisenaan tai vaikkapa koristetaulun materiaaliksi.

Shibori on japania ja tarkoittaa iiristä.

 

15.00 €

Varastossa: 1 kpl

 

 

 

TUOTETIEDOT

Koko: n. 114cm  X 90 cm
Materiaali: 100% Puuvilla, kasvivärit
Pesuohje: Tuotteelle suositellaan käsinpesua haaleassa vedessä. Konepesua ei suositella, koska värit saattavat haalistua.

Muuta huomionarvoista: Intialaiset sisustuskankaat värjätään yleensä perinteisellä, intialaisella silkkipainomenetelmällä - käsityönä. Silkkipaino eli seripaino (engl. screen-printing) on painomenetelmä, jossa väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Painokuvio on luotu seulakankaalle sen alapintaan kiinnitetyn painoaihion eli sapluunan avulla. Sapluuna tukkii seulan niistä kohdista joista värin ei haluta siirtyvän painopinnalle.
Silkkipainon nimitys tulee siitä, että aikaisemmin seulakankaana käytettiin silkkiä, nykyään seulakangas on kuitenkin useimmiten valmistettu polyesteristä. Muita seulakankaan materiaaleja voivat olla polyamidit (nailon tai perlon) tai metallit (teräs tai pronssi).

Silkkipainossa painopinnan ei tarvitse olla puristuksissa eikä sen tarvitse olla tasainen. Siksi silkkipainolla on mahdollista painaa hyvin monenlaisille materiaaleille kuten paperille, tekstiileille, puulle, metalleille, lasille, muoville ja kankaalle. Silkkipainoväreillä saadaan tarvittaessa erittäin paksuja, peittäviä tai kestäviä väripintoja, jotka olisivat muilla painomenetelmillä mahdotonta toteuttaa.

Painomenetelmästä johtuen painojälki ei aina ole täydellistä, vaan tuotteet ovat omalla tavallaan yksilöllisiä. Tästä johtuen ei kankaissa ole myöskään täydellisen painojäljen takuuta.