Keltainen Aum

Tuotekoodi: 153

Aitoa intialaista kierrätyspuuvillaa. Kangas kuvaa koristeelliseen mandala-kuvion tavoin pyhää OM-tavua (kirjoitetaan ja lausutaan joskus "Aum"). Kangas on isokokoinen ja sen takia se soveltuu hyvin esimerkiksi sängyn päälliseksi, torkkupeitoksi, piknikille, rannalle, sohvan päälle, terassille tai vaikka parveketta koristamaan.

Kankaat värjätään käsin jaipurissa, joten niiden keltaisen sävyssä on runsaasti vaihtelua. Voidaan puhua siis uniikeista kappaleista, sillä silkkipainojälki ei ole täysin samanlainen ihan jokaisessa ja painokohta voi myös vaihdella kankaissa. Kankaan päät on sidottu hapsuille.

Om-merkki on sanskritin kieltä ja lausutaan joko "Om", "Aum" tai "Ohm". Symboli on mainittu kaikissa hindujen kirjoituksissa. Sitä nähdään usein elokuvissa ja dokumenteissa hoettavan matalana äänenä.

49.00 €

Varastossa: 2 kpl

 

 

Tuotteen tiedot:

Koko: n. 210cm  X 240cm
Materiaali: 100% Puuvilla
Pesuohje: Tuotteelle suositellaan käsinpesua haaleassa vedessä. Konepesua ei suositella, koska värit saattavat haalistua.
Käyttöehdotuksia: Intialainen sisustuskangas sopii mm. seinälle, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, parvekkeelle, treenikämpälle, kattoon ripustettavaksi, terassille, pöytäliinaksi jne.
Muuta huomionarvoista: Intialaiset sisustuskankaat värjätään yleensä perinteisellä, intialaisella silkkipainomenetelmällä - käsityönä (tai koneellisesti - huomaa että osa myymistämme kankaista on koneellisesti painettu). Silkkipaino eli seripaino (engl. screen-printing) on painomenetelmä, jossa väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Painokuvio on luotu seulakankaalle sen alapintaan kiinnitetyn painoaihion eli sapluunan avulla. Sapluuna tukkii seulan niistä kohdista joista värin ei haluta siirtyvän painopinnalle.
Silkkipainon nimitys tulee siitä, että aikaisemmin seulakankaana käytettiin silkkiä, nykyään seulakangas on kuitenkin useimmiten valmistettu polyesteristä. Muita seulakankaan materiaaleja voivat olla polyamidit (nailon tai perlon) tai metallit (teräs tai pronssi).

Silkkipainossa painopinnan ei tarvitse olla puristuksissa eikä sen tarvitse olla tasainen. Siksi silkkipainolla on mahdollista painaa hyvin monenlaisille materiaaleille kuten paperille, tekstiileille, puulle, metalleille, lasille, muoville ja kankaalle. Silkkipainoväreillä saadaan tarvittaessa erittäin paksuja, peittäviä tai kestäviä väripintoja, jotka olisivat muilla painomenetelmillä mahdotonta toteuttaa.

Painomenetelmästä johtuen painojälki ei aina ole täydellistä, vaan tuotteet ovat omalla tavallaan yksilöllisiä. Tästä johtuen ei kankaissa ole myöskään täydellisen painojäljen takuuta.