Rommihunaja valmiste 310g

Tuotekoodi: 41

Rommin ystäville kelpaava hunajavalmiste. Koivulehdon hunajan rommihunajavalmistetta voi käyttää lähes kaikessa leivonnassa, ruuanlaitossa ja juomien maustamisessa. Suosittelemme kokeilemaan rommihunajavalmistettamme erilaisten suklaiden tai juustojen kera.

14.00 €

Varastossa: 17 kpl

 

 

 

Sisältö: 310g

Ainesosat: Suomalainen hunaja, luontainen aromi

Koivulehdon Hunajan Rommihunajavalmiste on maultaan vahvasti rommivivahteinen. Valmiste antaa vahvan rommin maun suuhun nautiskelun jälkeen ja tässä hunajassa on enemmän makua esimerkiksi Konjakkihunajavalmisteessa.
Rommin maku tulee keski-pohjanmaan alueelta kerättyyn hunajaan sekoitetusta luontaisesta Rommi tiivisteestä.

Valmistetta voi käyttää lähes kaikenlaisessa leivonnassa, ruuanlaitossa ja juomien maustamisessa. Erityismaininnan ansaitsevat myös erilaiset suklaat. Kokeile Rommihunajavalmisteen kanssa esimerkiksi tummaa suklaata. Fonduepöytään tämä soveltuukin mainiosti, jopa pataan sekoitettuna!

Hunajamme toimitetaan juoksevana kauniissa mustakantisessa lasipurkissa jossa on 140g luontaisella aromilla maustettua hunajaa.  Saatavilla on sekä yksittäisiä purkkeja että paketteja, 5 tai 10 kpl erissä.

Käyttöehdotuksia:  Rommihunajavalmistetta voi käyttää lähes kaikenlaisessa leivonnassa, ruuanlaitossa ja juomien maustamisessa.

Juomat:

Mausta kuuma vesi, tee tai kahvi tällä hunajavalmisteella niin saat mahdottoman hyvän konjakin makuisen alkoholittoman juoman. Annostus oman maun mukaan, pienempi määrä maistuu vähemmän ja isompi määrä taas enemmän. Soveltuu myös drinkkeihin.

Kastikkeet:

Suosittelemme kokeilemaan Rommihunajavalmistetta erilaisiin kastikeresepteihin, erityisesti liharuuat nauttivat Rommin mausta ja hunajan makeudesta.

Leivonta:

Rommihunajavalmiste toimii erittäin hyvin mm. mokkapalojen kuorrutteessa, kermavaahdon kanssa sekä erilaisten kakku ja leivonnaisten ohjeissa teollisen sokerin korvikkeena.

Dippailu:

Rommihunajavalmiste soveltuu dippailuun todella hyvin, sillä sen maku tuo esille erilaisia vivahteita juustoista ja suklaista. Suosittelemme kokeilemaan myös suolaisten keksien kera.

Keruualue: Mehiläisten keruualueena koivulehdon hunajalla on Keski-Pohjanmaan alue, perhosta veteliä kohti. Keruualueeseen kuuluu sekä metsää, soita että puutarhoja sekä viljelyksiä joiden kasvusto vaihtelee vuosittain.

Käsittely: Koivulehdon Hunaja on mehiläispesästä pois ottamisen jälkeen lingottu jonka jälkeen siitä on suodatettu roskat ja vahapalat pois. Tämän jälkeen hunaja on siivilöity erittäin tiheällä siivilällä jotta suurin osa siitepölystä suodattuu pois. Tämän jälkeen hunajan on annettu seisoa tiiviissä astiassa maustamiseen ja purkittamiseen saakka.

Vinkkejä hunajan säilöntään ja käsittelyyn: Hunajan käsittelyyn ja annosteluun täytyy ehdottomasti olla hunajalusikka. Oikeaoppinen hunajalusikan käyttö vähentää hunajaan pääsevää kosteutta joka vuorostaan voi jopa pilata hunajan.

Hunaja on juoksevaa ja se kiteytyy vapaasti ajan kuluessa. Tämä näkyy aluksi hunajan värin muuttumisena sameaksi.  Hunajan saa juoksevaksi lämmittämällä sitä esimerkiksi vesihauteessa.

Hunaja säilyy parhaiten kuivassa ja viileässä joten suosittelemme pitkäaikaista säilytystä pakastimessa. Vältä säilytystä jääkaapissa!

Tuottaja: Koivulehdon Hunaja Oy on varsin uusi yritys suomalaisella mehiläisalalla. Yritys on perustettu kesäkuussa 2017 vaikka mehiläisiä on koivulehdon tilalla perhossa tarhattu jo muutamia vuosia. Yrityksen kotitila sijaitsee perhon pyöreän suon kupeessa, alajoen ja metsä-porasen välissä.

Yritystä luotsaa Mehiläisten ammattitarhaaja Janne Humalajoki. Yrityksen päätuotteita ovat suomalainen metsäkukkaishunaja, maustetut hunajat, hunajavalmisteet sekä muut mehiläispesän tuotteet, kuten siitepöly ja mehiläisvaha. Yritys panostaa asiakaslähtöiseen toimintaan sekä tuotekehittelyyn ja luo uusia yhteyksiä maailman laajuisesti suomalaiselle hunajalle.